Soraya, 13 jaar

School  maakte zich zorgen om mij omdat ik soms niet en vaak te laat op school kwam. Ook was ik veel ziek. Mijn moeder is een keer op school geweest. Ze hebben toen afspraken gemaakt dat mijn moeder moest controleren of ik echt ziek ben en of ik wel naar school ga. School zou direct bellen met mama als ik er niet was. Dat ging twee weken goed en daarna niet meer. Mama nam ook vaak de telefoon niet op als school belde.

Toen heeft school hulp gevraagd aan het jeugdteam. Er kwam een mevrouw bij ons thuis die met mama en mij ging praten hoe het thuis ging. Ze ging ook met mijn oma praten. Eigenlijk ging het niet zo goed met mama. Ik wilde haar niet alleen laten omdat ze zo verdrietig was en soms zei dat ze het niet meer wist. Dan zei ik dat ik ziek was. Mama was dan soms wel en soms niet streng. Die mevrouw heeft toen hulp voor mama geregeld en oma kwam vaker. Toen was ik niet meer zo bang voor mama en kon ik rustig naar school.

Deze mensen hebben we al geholpen

 • School maakte zich zorgen om mij omdat ik soms niet en vaak te laat op school kwam.

  Lees meer
 • De moeder van Tom en Daisy, 1 en 7 jaar

  Daisy luistert niet goed en heeft woede aanvallen, ik moet alles herhalen. Soms word ik er zo moe van dan laat ik het maar gaan.

  Lees meer
 • Er kwam een vreemde mevrouw bij ons thuis. Mama vond het niet zo leuk.

  Lees meer
 • Alex, 14 jaar

  Alex is via het opvoedspreekuur op Centrum Jong bij het Jeugdteam gekomen. Alex is 14 jaar en heeft last van woede aanvallen.

  Lees meer